Здрасти,  WOW Тигри  J! Ще се готви днес, а темата е: „ Светът е голям и Junk Food дебне отвсякъде“ J. Хайде сега дружно да си признаем, че всички знаем колко е вредна ВРЕДНАТА ХРАНА, обаче и прибягваме по ред причини до нея. Открито сега ще споделя моята любовна връзка с въпросната храна. Тренирам до кръв, измислям си собствени хранителни режими, които да ми помагат да бъда здрава и силна, побърквам бабите на пазара с въпроси от типа как са си отгледали продукцията и т. н.  J. Но имам една тайна: ОБИЧАМ шоколад, McDonalds, пържени картофки, сникърси, хотдог и страницата няма да ми стигне да изброявам още любими вредности J. Даже Джейми Оливър да опре пистолет в слепоочието ми няма да  ме спре, ако съм заръфала пържената кълка J. Аз им казвам малки радости в живота и понякога си ги позволявам. Но за какво иде реч в днешната ми статия? Можем сами да си приготвим алтернативи на Junka и да бъде хем вкусно, хем здравословно J. На прицел за днешния кулинарен експеримент съм решила да бъде ДЮНЕРЪТ. Истината е, че ако дюнерът се приготви с качествени и пресни продукти той въобще не толкова вреден. За съжаление начинът, по който изглеждат местните дюнерджийници, евтините продукти, съмнителното им качество и трайност са допринесли така да анатемосваме иначе вкусния като цяло дюнер. Ще се опитам да сготвя от една страна нещо ново, но и да запазя идеята на фунийката с месце и зеленчуци, пък дано да ви спечеля да си го приготвите за обяд J . Стига бла бла, ами да се запрятам J. Ето ги и продуктите:

Реших да се откажа от стандартното хлебче, а да направя за основа омлет J. Яйцата, които ще използвам са зелени, щото водя Зелена Тренировка хахахахаха. Всъщност защото естествено цветните яйца придобиха популярност последно време. Разни слухове се носят, че зелените яйца са с ниско съдържание на холестерол, но аз лично не съм намерила сериозно потвърждение на това твърдение. Но си признавам, че когато чух за първи път за тях си представих веднага как връчвам на мама и тате три „зелени“ кокошчици , за да ме снабдяват редовно с безхолестеролни яйцица J.

Омлетът  приготвям стандартно: разбърквам яйцата добре с прясно мляко, малко сол, черен пипер и пресен лук и мятам в тигана. Има две- три тайни за пухкав омлет, ама аз мисля, че най-важно е да се вкара повече въздух при бъркането J. Ако решите може да направите тази импровизирана палачинкопитка  в тава във фурната.

Заемам се с плънката. Месото, което ще използвам е пилешко бонфиле, понеже ще се върже добре с останалите продукти, но ако решите да използвате телешко хич няма да сгрешите. Мариновах пилешкото бонфиле в кис.мляко, лъжица горчица и мед. Признавам си за първи път мариновам пилешко в точно тази комбинация, но се получи добре в крайна сметка J. Запекох го на грилован тиган и го нарязах на едри парчета. За зеленчуковата част на нашето „ дюнерче“ направих салатка от авокадо, домат (задължително без семената, че много разводняват) чесън, червен лук и магданоз.
Защо заменям мазните картофи и майонезения сос  с авокадо е ясно – бъка от витамини, минерали, знайни и незнайни омеги, намалява „лошия“  холестерол , предпазва от куп заболявания, а в комбинация с чесънчето стават страшни бойци с вредностите в телата ни J. Овкусявам салатката с малко сол и зехтин. Наредих върху омлета листа от айсберг, след това пилешкото и салатката.

Завих палачинкодюнероподобното нещо и се сетих, че нямам сос. За къде дюнер без сос? Затова бързо врътнах две лъжици кисело мляко и малка лъжичка обезмаслена майонеза (кой я знае колко е обезмаслена, производителите и търговските вериги  стават все по- изкусни лъжци) и няколко на ситно нарязани стръка магданоз. И ето го моето животно, ще го нарека майски дюнер в омлет, а вие както искате му кажете, но си го сгответе някой път, получи се ВКУСНО J.

Аз ви казвам чао до другия път. Чакам ви неделя на Гребната да се разделим с някоя друга калория, хем да правим Зелени лицеви опори с усмивка J.
 Мая за WOW Sport