Бърза спретната рецепта от Теди Драгомирова, за тези , които обичат вкусната храна, държат да се хранят здравословно и хич нямат време. Теди отдавна има отношение към домашно приготвената храна и не се страхува да експериментира с полезни и вкусни продукти. Ето и днешното й предложение  😆 .

Теди: Айде да допринеса и аз за кулинарната част на WOW блога Няма да ви впечатлявам с разни „врътни“, които изискват 5 часа, надниците на половината семейство и завиден ентусиазъм. Ще ви споделя нещо, което просто „си стана“ и е повече от елементарно. Бързо, лесно, вкусно и подходящо за съмишлениците по здравословност 😛   Нужните продукти са: *Картофи *Микс от зеленчуци (моркови, карфиол и броколи) – аз използвах замразен, защото такъв имах, но бих предпочела пресни продукти, разбира се *Качествено масло *Пармезан *Кашкавал *Подправки : морска или хималайска сол, червен и черен пипер

Първоначално исках да задуша малко картофи с червен пипер – сложих ги с масло и вода, и ги забравих, защото… ми ‘щото си забравям редовно някакви неща 🙂 . Като видях, че започнаха да стават на каша, изсипах пакета зеленчуци, добавих още малко вода, солта и черния пипер, и изчаках да се поизпари течността. После преместих във фурната, като преди това поръсих с пармезан и кашкавал (ням-ням!), запекох и  voilà!   Спретнах си и мини салата от половин домат, 10-15 нарязани маслини и пресована скилидка чесън, която овкусих със зехтин, ябълков оцет и морска сол. И понеже си умирам за него, поръсих и салатката с пармезан  🙂 За тези, които са по-гладни от мен, има и домашен хляб от лимец и ръж.   Не на всеки му се готви по всяко време, а и не винаги има възможност. Такива случайни, абсолютно непринудени бърканици, не са нещо нечувано и гениално, но вършат чудна работа и за обяд, и за вечеря, пестят време и във всеки случай са избор, много по-добър от всяка готова храна (манджите в големите супермаркети, дюнери, пици, банички, съмнителни печени пилета и подобните им), която купуваме за семействата си на връщане от работа, за да „спасим положението“.