Привет на всички, които обичат да експериментират (здравословно) в кухнята! Днес ще ви запознаем с новия член на нашия кулинарен екип, Силвия Бутева, за която приготвянето на здравословна храна е удоволствие и предизвикателство. По професия Силвия е сценогаф, художник и гримьор, но освен за този на артистите, тя полага грижи и за собствения си външен вид, за здравето и добрата си форма, като отделя време за функционални тренировки и Зумба. За нас е приготвила чудна рецепта за здравословни меденки, на която ще ви оставим да се насладите… сега! И така, празниците минаха и заминаха. Който ял-ял, но сега е време за зимната депресия. И за да не ви е прекалено гадно докато сте в нея, ви препоръчвам ореховите меденки от едно време, които се правеха с мас… Естествено, че няма да ги правим така по обясними причини. Необходими продукти: 2 кафени чаши кафява захар 2 яйца 1 кафени чаши зехтин, олио, кокосово масло, какаово масло(което предпочитате,но ако спазвате режим няма логика да е олио) 1 ч.л канела 1 ч.л карамфил 1 ч.л джинджифил 2 равни ч.л сода 2 суп.л мед, щипка сол брашно- колкото поеме (пълнозърнесто,бяло или зависи от режима ви) Начин на приготвяне: Замесва се твърдо тесто, овалват се топки с големина на лешник. От тук нататък импровизирайте, аз овалвам в кокосови стърготини, какао или набождам ядка. Пекат се на 200 градуса, за 7-8-9 мин върху хартия за печене. Докато са топли, са меки. Когато извадите тавичката от фурната, оставете ги в нея за още десетина минути – така ще успеят да се доизпекат от топлината на съда, без да загарят отгоре. Съхраняват се до месец в буркан или кутия. Захарта може да ви се вижда много за здравословна рецепта, но всичко в умерени количества е окей -все пак, в една сладка колко захар да има ? Моите сладки от снимките са правени със здравословни продукти – пълнозърнесто брашно, кокосово масло, кафява захар и мед. А ние тук, от кулата на WOW Sport, сме в див възторг от добрия пример, който Силвия ни дава за това как младите хора могат да бъдат креативни, разумни и супер активни! Имаме подозрения, че същите чувства ще остави в нас и вкусът на меденките, които бе така мила да сподели с нас! Благодарим на Силвия за публикацията и с отворени обятия чакаме и вашите рецепти! Обичаме разнообразието и новите идеи, така че не се колебайте да ни ги изпратите! 🙂
Повече от тази категория: << Пример за подражание: за тренировките на Мая няма пречки!