По-голямата част от хората си мислят, че за горенето на мазнини най-ефективни са упражненията, които повишават сърдечния ритъм (аеробика, скачане, тичане). Истината обаче е, че най-добрият начин да се горят калории, респективно да се свалят мазнини, са високоинтензивните тренировки. Колкото по-висока е интензивността (натоварването), толкова повече мазнини се горят (по същия принцип на който работят печките с дърва).

В тренировките, които водим в WOW SPORT, има доста упражнения, които включват клекове, напaди и отпади, клекове на един крак, комбинирани упражнения за крака и цяло тяло, динамични и сумо-клекове, ниски позиции и т.н. Обикновено настава едно мрънкане как и защо тренираме краката, и как не бива да се тренират крака, защото, видиш ли, ще станат огромни като на чичо Арнолд, и защо сега пък толкова много… . Хващате идеята. Сега обяснявам защо го правим:
 
Една от най-сериозните тренировки е тази, която включва упражнения за кондиция на мускулатурата на долната част на тялото. Мускулите на краката са най-големите групи в тялото на човека и е необходима много енергия, за да бъдат тренирани. По този начин една добра тренировка, включваща долната част на тялото, освен, че оформя и помага да се изгарят повече калории (сваля мазнини). Научно му обяснено: когато се тренират крака, се отделя по-голямо количество хормон на растежа, който всъщност управлява синтеза на останалите хормони в тялото. На човешки език това означава: повече хормон на растежа води до повече чиста мускулна маса, което от своя страна се отразява в намаляне на мазнините в цялото тяло.
 
Изводът е: стига мрънкане по време на тренировките. Ще тренираме краката и още как!
За повече идеи как можем да ви стопим мазнинките разгледайте сайта или елате на тренировки.