Тренирате ли с пудовки? Не? Хайде да променим това!

 

Ето само 20 от ползите, които носят те :

  1. Осигуряват много готино кардио натоварване, без да ни карат да се чувстваме като хамстери на пътеката или кростренажора.
  2. С тях придобиваме функционална сила, без да се товарим от монотонността на изолираните повторения.
  3. Тренировките с тях са забавни и разнообразни.
  4. Безопасни са за всяка възраст, форма или размери на трениращия.
  5. В тренировката с пудовки се съчетават силовото трениране и кардиото. Много полезна комбинация, ако например ви се наложи да гоните влака, носейки тежка раница на гръб .
  6. Компактни са, преносими.
  7. Пудовките са решението за заетите хора. В такъв тип тренировка, както вече споменахме, се съчетават силовите и кардио упражнения, както и такива за гъвкавост. Поради високата интензивност, тренировката трябва да бъде кратка, което пък пести доста от времето в един претрупан график.
  8. Скоростно унищожаване на мазнини! Подмятането на тежестта струва много енергия на организма, а силовото трениране води до увеличаване на мускулната маса, което пък спомага за целодневното изгаряне на калории и унищожаване на мазнинките – разбужда се дремещият метаболизъм. Няма по-добър начин за горене на мазнини- затова спринтьорите са толкова релефни, а маратонците са слаби, но изглеждат меки.
  9. Заздравяват всеки мускул, от глава до пети.
  10. Не бъркайте тренирането с пудовки с обикновените тренировки с тежести и бодибилдинга. Тук фокусът пада върху движенията, не върху отделните мускули; функционално трениране на цялото тяло; силата като функция на мобилността и комбинацията от кардио § силово трениране.
  11. Приятно е, със сигурност. Кратко, приятно, разнообразно, обикновено се прави два пъти седмично и няма шанс да стане досадно.
  12. Спестява ни пари. Обикновено, за да се оборудваме с всичко необходимо, за да тренираме вкъщи, сумите достигат смущаващи обикновения човек висоти. Само с една или две пудовки, може да си имате всичко необходимо, за да се сдобиете със здраво, стегнато и тонизирано тяло. Пудовката е почти неразрушима и достъпна като цена.
  13. ЗА МЪЖЕ : изграждате изчистена, мускулеста физика – раменете се разширяват и оформят, коремните мускули стават релефни, дефинират се мускулите на ръцете, на кръста, краката – цялото тяло.
  14. ЗА ЖЕНИ : НЕ, не и не – няма да се „подуете“ !!! Женските мускули не увеличават толкова лесно обема си. Всичко, което пудовката ще направи с вас, е да изчисти тялото ви от мазнините, да го оформи по красив и подчертаващ женствеността ви начин.
  15. Лесно е. Движенията в тези тренировки са прости и всеки може да се научи да ги прави, независимо на каква възраст и в каква форма е.
  16. Универсален помощник – пудовката ще ви помогне да свалите мазнини, да градите мускул, да подобри спортните ви постижения или успешно да поддържа фитнес нивото ви, а освен това, спомага за воденето на по-добър живот, особено с отминаването на годинките.
  17. Осигурява ви брутална кардио тренировка. Ще се учудите от височината на пулса си, ако хванете пудовките. Те са перфектният „уред“ за т.нар. HIIT тренировки (високоинтензивно интервално трениране), които напоследък се доказват като най-ефективни.
  18. Още по-добри кардио резултати – кардио тренировките с пудовки натоварват мускулите на цялото тяло, което води до пълна кардио-васкуларна адаптация.

Примернa тренировкa с пудовки: