От около месец в WOW Gym предлагаме тренировки с пудовки

Тренировките са базирани на системата – Гиревой и IKFF. Тези тренировки се водят от Костадин Михайлов – сертифициран IKFF (International Kettlebell Fitness Federation) – ниво 1 и 2 треньор. Тренировките се провеждат във вторник (техника) и четвъртък (метаболитни, практика) от 19:00. Продължителността на тренировките е 80 минути.

А защо да тренирате с пудовки?

1. Сериозно кардио без да е отегчително
2. Изграждате функционална сила без безкрайната монотонност на изолираните повторения.
3. Подобрявате мобилността и гъвкавостта си без безкрайно седене в позиции.
4. Тренировките са разнообразни, забавни и никога скучни.
5. Тренировките с пудовки са подходящи за всяка възраст и пол.
6. Комбинира „кардио“ и „силови“ аспекти на тренировките.
7. Едни от най-добрите тренировки за заети хора, които не могат да включат отделни тренировки за мобилност, кардио или сила в натоварения си график.
8. Тренировките са с пудовки са различни от тренировките със щанги и/или дъмбели. Всеки, който е вдигал и работил с пудовка може да потвърди това твърдение. Тежестта на пудовката не е балансирана – както при щангите или дъмбелите – като работата с пудовка включва повече стабилизиращи мускули. Също така пудовката позволява доста по-широка набор от движения.
9. Тренировката с пудовки укрепва всеки мускул от главата до петите, защото тренировките са комплексни и включват упражнения за цялото тяло.
10. Тренировките с пудовки не са бодибилдинг. Тренировките с пудовки се фокусират върху:
*Трениране на движението, не мускулите;
*Функционална тренировка за цялото тяло;
*Съчетание на кардио и силова тренировка
11. Тренировките с пудовки изграждат силна, но не огромна физика. Представете си Брус Ли, а не Арнолд като се чудите какъв е резултатът от тренировки с пудовки.
12. Тренировката с пудовки е супер за жени. Резултатът за жените е стройна, стегната, добре оформена физика, с която всяка една дама може да се гордее.
13. Техниката с пудовки се учи лесно. Движенията са прости и можете да започнете да ги използвате веднага. Няма значение на какви години сте и в каква форма. Винаги можете да започнете да работите с този уред.
14. Пудовките са универсален инструмент на функционалните тренировки. С тях вие можете да: отслабнете, да изградите мускули, да подобрите спортната си форма или да поддържате фитнес ниво.
15. Тренировката с пудовки е и сериозно кардио. Само след една сериозна тренировка с пудовки ще преосмислите концепцията за кардиото. Представете си тренировъчен сет от по 2, 3 или 4 минути без да оставите тежестта на земята.
16. Ако искайте вярвайте, но тренировките с пудовки могат да се справите с болките в кръста. Как? Работата с пудовки ви учи да се движите правилно, да използвате седалищните мускули правилно, да заучите по-правилен и мощен модел на движение.
17. Тренировките с пудовки ви помагат да излекувате и други болежки в тялото си. Ако говорите с хора, които редовно тренират с пудовки ще чуете много истории как болките в раменете, коленете, кръста изчезват, облекчава се чувството на сковаността и трениращите усещат повишената мобилност. Упражненията с пудовки разкриват несъответствия, компенсации и слабости в тялото и ни помагат да ги коригираме.
18. Тренировките с пудовки са забавни. Има хиляди комбинации, които могат да се направят за една ефективна, резултатна и функционална тренировка.

Както виждате сами тренировките с пудовки могат да бъдат изключително ефективни. Те са подходящи за всяка възраст и пол и няма нужда да сте тренирали нещо преди, за да започнете да работите с пудовки. Също така ако вие искате да се състезавате на КросФит състезания е добре да умеете техниката за работа с пудовки, за да можете да подобрите времето и бройките си при тестовете с пудовки.

Предлагаме и тренировки за треньори. Тези тренировки са индивидуални и целят да ви покажат всички основни техники и методика за работата с пудовки. Преминавайки курс при Костадин Михайлов вие ще можете да преподавате този уред – ефективно, функционално и безопасно на вашите клиенти.
За повече информация позвънете на 0897 07 07 68 или ни пишете