Може би някога си се замислял по въпроса да ползваш услугите на личен треньор, но не си предприел тази стъпка, тъй като не познаваш добре ползата от него. Персоналният инструктор е способен да оценява, препоръчва и развива план за изпълнение на физически упражнения по систематичен, подреден и сигурен принцип, според собствените ти цели и нужди. И така, сред основните предимства да ползвате услугите му (й) са:

СИЛАТА НА МОТИВАЦИЯТА

Треньорът не е просто твой инструктор, той ти вдъхва доверие в самия теб, подкрепя те морално в моментите, когато нямаш никакво желание да се занимаваш със спорт; стимулира те, когато смяташ, че определени упражнения са ти непосилни. Постоянството, на което те учи е ключът към успеха, към който се стремиш.

УНИКАЛНАТА ТРЕНИРОВКА

Сред най-често срещаните проблеми на начинаещите спортисти е липсата на персонализирани тренировки – серии от упражнения създадени специално за тях. Интернет изобилства от информация и таблици с препоръчителни тренировки, но не забравяй, че всеки човек има индивидуална физика (и психика) и е трудно да се поставят еднакви цели на различни хора. Личният ти треньор ще вземе под внимание всяка отделна част от физическото ти състояние – тегло, ръст, мускулатура, издръжливост, а ако страдаш от определено заболяване, той непременно ще съобрази упражненията с него.

НАБЛЮДЕНИЕ И СИГУРНОСТ

Не ти ли се е случвало да идеш на фитнес и да видиш хора, опитващи се да вдигат непосилни за телосложението им тежести или да правят упражненията по начин, по който си причинят травми? Когато тренираш, трябва да следваш подходяща техника, заради собствената ти сигурност. Личният треньор стои до теб, за да следи не само за подходящата последователност на сериите в цялостната тренировка, но също и за техническата част – колко пъти да повториш упражнението, как да позиционираш тялото си, за да натоварваш равномерно мускулите и ставите си, кои стъпки да следваш, за да предотвратиш разтягане на сухожилие и прочее.

САМООЦЕНКА И НЕЗАВИСИМОСТ

Дори когато отсъства, личният ти треньор ще те научи как да „помагаш” на тялото си, колко точно да го натоварваш и каква последователност на поставените задачи да следваш; кога да започнеш и кога да спреш с изпълнението на дадена спортна серия. Той ще ти препоръча специализирани методи за самооценка и за самостоятелни тренировки, когато, например, идеш на почивка, но си решил да не изоставяш своите спортни цели.

Личният инструктор ще ти помогне да подобриш цялостното здравословно състояние на твоя организъм! Замисли се над предимството  да имаш личен до себе си! Свържете се с нас, за да разберете повече за тренировките с личен треньор в WOW Sport 

  автор: Лидия Шамова