Днес ви предлагамe кратко видео с няколко разтягания, които може да направите вкъщи и да отпуснете тялото си. Запазете си го и се опитайте да изпълнявате комбинацията няколко пъти в седмицата.

❓Защо е хубаво да правим разтягане по време на бременност?

Разтягането помага на тялото да се отпусне и ви кара да се чувствате по-комфортно в тялото си докато сте бременна.
С напредването на бременността стойката обикновено се променя, за да преразпредели тежестта на нарастващото коремче и уголемените гърди. За много жени това предизвиква болки и напрежение в кръста, врата и гърдите. Разтягането, особено ако се прави ежедневно, може да облекчи болките по време на бременност.
❗️За какво да внимаваме, когато се разтягаме?
– Загрейте тялото – ако започнете да се разтягате със студени мускули, увеличавате риска от контузии. Няколко минути енергично ходене или повдигане на колене към гърди ще ви помогне да загреете тялото си.
– Не пружинирайте – фокусирайте се върху задържането на разтягането за 20-30 секудни. Разтягайте, колкото можете до позиция, в която усещате разтягането без да усещате болка.
– Не прекалявайте – през бременността тялото произвежда хормона релаксин, който отпуска ставите и сухожилията и ви прави по-гъвкави, но също така може да доведе до преразтягане и контузии. Най-добрия начин да се предпазите е да слушате тялото си и да ограничите обхвата до движение до позиция, в която се чувствате комфортно, без да изпитвате болка.
 
 
Тренировки за бременни с Ради
С подкрепата на @Център по Майчино-Фетална Медицина
Вторник и Четвъртък 10:00
Предварително записване на 0886766030