От доста години провеждаме групови тренировки с бойни въжета. Харесваме ги, разбираме ги и днес решихме да споделим малко за ползите от работата с тях.
С бойните въжета можем да правим десетки различни движения, но дори и най-простите упражнения сериозно вдигат ритъма на сърцето. Тези, които са идвали на такава тренировка могат да споделят и личен опит.
Тренировките с бойни въжета са сериозно интензивни и с тях могат да се изгорят от 300 до 500 калории за половин час (разбира се ако вкарате добър интензитет.) Въпреки, че има основна нагласа и посока на мислене, че работата с въжета е насочена само към горна част на тялото истината е, че упражненията с бойни въжета могат да бъдат насочени към различни мускулни групи.
Иначе част от ползите от тренировки и работа с бойни въжета са:
  • Да се научиш да поддържаш интензивността с течение на времето помага да се помага да се развие общата кондиция. Представете си, че в тренировка с бойни въжета имате сет от 5 мин, в който вие трябва да можете да поддържате темпо и интензивност за целия период от времето. Бойните въжета са чудесна допълнителна тренировка за атлети трениращи бойни изкуства.
  • Тренировките с бойни въжета са различни и забавни, те привнасят доза иновативност в груповите тренировки и с тях развиваме не само обща кондиция, сърцето и горната част на тялото, а още и координация и баланс.
  • Вярвате или не, но с тренировката с бойни въжета вие развивате и ментална устойчивост. Самата задача да издържите в рамките на една, две или повече минути без да спирате развива вашите способности да не се предавате и да преодолявате препятствия.
  • С упражненията с бойни въжета лесно можете да забележите дисбаланси в тялото ви. Въжетата ясно показват, ако наблюдавате вълните, които правите, ако едната страна е по-слаба от другата! Вълните от едната страна ще бъдат по-силни и по-оформени, а от другата страна не добре балансирани. Тук ползата е, че с тренировки и правилна програма вие ще успеете да коригирате тези дисбаланси.
  • За да са ефективни тези тренировки трябва да се използва цялото тяло при дадените упражнения! Краката и бедрата са критични за генерирането на сила в ръцете, а когато правите упражненията с бойни въжета трябва да се уверите че цялото тяло е координирано в изпълнението на даденото упражнение. Така ще увеличите интензивността и ефективността от упражнението и цялата тренировка.
И в завършек, ако сме ви мотивирали да пробвате тренировките с бойни въжета в WOW провеждаме тренировки с бойни въжета в петък от 19:00 – изцяло бойни въжета и в сряда включваме високо-интервални сетове, отново от 19:00.
Ако сте атлет – спринтьор, боец или практикувате друг вид спорт, за който искате да развиете специфични качества препоръчваме нашите индивидуални класове, в които програмата с бойни въжета ще бъде направена специално за вас и вашия специфичен спорт. За записване 0897 07 07 68!
За пълния график на залата посетете: https://wowgym.bg/time-table/